Rýchly recept na jemný krém k Tiramisu, s ktorým vždy zožnete nadšené ovácie. Pridajte ju k piškótom a kakau, alebo si dajte len samotnú penu so strúhanou čokoládou na vrchu.
ingrediencie
1 1/2 lyžičky instantnej kávy
1/4 hrnčeka horúcej vody
1 hrnček 40% smotany
1 1/2 hrnčeka práškového cukru
240 g krémového syra (Philadelphie, Lučiny)
1 lyžička vanilkového extraktu
1 lyžica holandského kakaa
30 g nastrúhanej čokolády (môže byť aj na varenie)
postup
1. Vysypte kávu do horúcej vody, zamiešajte a nechajte 5 minút schladiť.
2. Vyšľahajte smotanu a dajte do chladničky.
3. Zmiešajte práškový cukor s mascarpone dohladka. Pridajte vanilkový extrakt a 1 lyžicu kávy. Postupne prilievajte zvyšok kávy, podľa toho, ako silnú chcete chuť v Tiramisu.
4. Do kávového krému jemne vmiešajte šľahačku.
5. Do vyšších pohárov striedavo plňte vrstvu krému s vrstvou kakaa (a piškóty, ak chcete). Vršok posypte nastrúhanu čokoládou a podávajte.
Zdroj: .