Tento recept by ste rozhodne mali vyskúšať.
Ingrediencie na mäsové guľky:
500 g mletého mäsa
130 g uvarenej ryže
100 g mrkvy
100 g cibule
1 vajce
3 strúčiky cesnaku
soľ a čierne korenie
Ingrediencie na omáčku:
50 g paradajkového pretlaku
50 g kyslej smotany
20 g oleja
150 ml vody
10 g sladkej papriky
soľ a čierne korenie
Mäso zmiešame s ryžou a nadrobno nakrájanou cibuľou. Umytú mrkvu nastrúhame na strúhadle nadrobno, pridáme ju k mäsu spolu s vajcom a prelisovanými strúčikmi cesnaku. Osolíme, okoreníme a poriadne premiešame. Z pripravenej masy formujeme guľky a ukladáme ich do formy na pečenie.
Smotanu premiešame s paradajkovým pretlakom, soľou, olejom, červenou paprikou a čiernym korením.Vymiešame dohladka a môžeme zriediť vodou. Omáčkou polejeme mäsové guľky a vložíme ich do predhriatej rúry. Pečieme okolo 30 minút na 180 stupňov. Hotové guľky môžeme posypať aj strúhaným syrom. Dobrú chuť!
Bonusový recept:
Ingrediencie:
600 g mletého mäsa
250 g kapusty
1 cibuľa
1 vajce
tvrdý syr
soľ a čierne korenie
Kapustu pokrájame nadrobno a premiešame s mletým mäsom. Pridáme nadrobno nasekanú cubuľu, soľ, čierne korenie, vajce a dôkladne vymiešame.
Z masy formujeme guľky a ukladáme do vymastenej formy, ktorú následne prikryjeme alobalom a pečieme asi 30 minút na 180 stupňoch. Po tomto čase guľky posypeme syrom a dáme zapiecť ešte na 10 minút.
Zdroj: kulinarnababcia.pl