Ak vyskúšate tento karfiol v cestíčku už nikdy nebudete karfiol pripravovať inak. Chutný, aromatický a rýchly obed pripravíte naozaj jednoducho.
Ingrediencie:
500 g karfiolu
1 strúčik cesnaku
1 lyžička jablčného octu
soľ, čierne korenie
130 g múky
červená paprika
petržlenová vňať
1 vajce
120 ml mlieka
1/2 lyžičky sušeného cesnaku
300 ml oleja
Na omáčku:
100 g smotany alebo jogurtu
50 g majonézy
50 g kečupu
2 prelisované strúčiky cesnaku
Postup:
Karfiol umyjeme,rozdelíme na hlávky a uvaríme v osolenej vode s jedným strúčikom cesnaku a lyžičkou jablčného octu. Varíme prikryté asi 10 minút. Vajcia rozľaháme, pridáme mlieko, osolíme a okoreníme.
Pridáme červenú papriku, sušený cesnak, múku a nasekanú petržlenovú vňať. Cestíčko dôkladne premiešame.
Uvarený karfiol scedíme. Na panvici rozohrejeme olej. Karfiol obalíme v cestíčku a smažíme na panvici z každej strany. Po vybratí ukladáme hotový karfiol na papierový obrúsok aby vsal prebytočný tuk. Ingrediencie na omáčku zmiešame a podávame s karfiolom. Hotová pochúťka je na svete.
Zdroj: kulinarnababcia.pl