Ukážeme vám dôkaz, že aj z minimálneho množstva sa dá pripraviť rýchla a mimoriadne chutná nátierka pre celú rodinu alebo nečakaných hostí.
Cuketa tu hrá hlavné husle a výrazné jej dopomáha aj tavený syr.
Ak ste takúto nátierku vyskúšali iba raz, budete ju určite chcieť urobiť ešte niekoľkokrát, najmä ak vezmete do úvahy, že so zložením ingrediencií a korením môžete experimentovať.
Potrebujete
- 2 cukety
- 1 mrkva
- 1 cibuľa
- bylinky
- 2 ks taveného syra
- soľ, korenie
- slnečnicový olej
Postup
Cibuľu a cuketu nakrájajte na malé kocky. Mrkvu nastrúhajte na strúhadle.
Cibuľu preneste na vyhriatu panvicu s olejom a orestujte ju do sklovita. Pridajte k nej mrkvu, premiešajte a podľa potreby pridajte trochu oleja, soľ, korenie a nechajte podusiť domäkka.
Pridajte cuketu a dobre premiešajte. Počkajte 2-3 minúty a následne nechajte podusiť za občasného miešania 10-12 minút pod pokrievkou. Na záver pridajte soľ, korenie a pár minút varte bez pokrievky, aby sa odparilo čo najviac vlhkosti. Potom zeleninu odstavte z ohňa a nechajte 1 hodinu chladnúť.
Zeleninu nakrájajte nadrobno, nakrájajte na veľké kocky syra.
V mixéri si vymixujte vychladnutú zeleninu, ak je to potrebné, scedíme z nej šťavu, ktorá z nej vyšla. Pridajte tam syr a všetko rozmixujte dohladka pri maximálnej rýchlosti – 3 až 4 minúty. Ochutnajte, v prípade potreby ešte dochuťte a môžete podávať. Prajeme vám dobrú chuť!