Cuketové, zemiakové a mrkvové fašírky. Nahraďte mäso zeleninou. TAKTO BUDÚ CHUTIŤ NA JEDNOTKU.

- Advertisement -

Zelenina by mala byť každodennou súčasťou nášho jedálnička. Najzdravšia je v surovom stave, no pokiaľ ju niektorí členovia rodiny neobľubujú, jednou z možností ako ich priviesť k zelenine môže byť práve tento recept.

Ingrediencie:

2 lyžice múky

2 cukety

- Advertisement -

1 mrkva

1 veľký zemiak

2 vajcia

soľ a čierne korenie

sušený cesnak

- Advertisement -

múka na obaľovanie

Postup:

Najprv ošúpeme všetku zeleninu. Následne nastrúhame cuketu na strúhadle, posolíme a necháme aby pustila šťavu. Potom z nej prebytočnú šťavu vytlačíme. Do osobitnej misky vložíme nastrúhanú mrkvu a posekanú cibuľu.

Zemiak nastrúhame a tiež z neho vytlačíme prebytočnú šťavu. Vložíme ho k mrkve a cibuli. Pridáme cuketu, vajcia a všetko spolu zmiešame. Ochutíme sušeným cesnakom, soľou, korením, poprášime múkou a dobre premiešame.

- Advertisement -

Mokrými rukami formujeme fašírky, ktoré obalíme v múke a smažíme na rozohriatom oleji z oboch strán dozlatista. Hotové fašírky necháme postáť na papierovom obrúsku aby pustili prebytočný olej. Príloha k tomuto jedlu môže byť smotanový dip s kôprom a cesnakom.

Zdroj: kulinarnababcia.pl

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články