Zelenina by mala byť každodennou súčasťou nášho jedálnička. Najzdravšia je v surovom stave, no pokiaľ ju niektorí členovia rodiny neobľubujú, jednou z možností ako ich priviesť k zelenine môže byť práve tento recept.
Ingrediencie:
2 lyžice múky
2 cukety
1 mrkva
1 veľký zemiak
2 vajcia
soľ a čierne korenie
sušený cesnak
múka na obaľovanie
Postup:
Najprv ošúpeme všetku zeleninu. Následne nastrúhame cuketu na strúhadle, posolíme a necháme aby pustila šťavu. Potom z nej prebytočnú šťavu vytlačíme. Do osobitnej misky vložíme nastrúhanú mrkvu a posekanú cibuľu.
Zemiak nastrúhame a tiež z neho vytlačíme prebytočnú šťavu. Vložíme ho k mrkve a cibuli. Pridáme cuketu, vajcia a všetko spolu zmiešame. Ochutíme sušeným cesnakom, soľou, korením, poprášime múkou a dobre premiešame.
Mokrými rukami formujeme fašírky, ktoré obalíme v múke a smažíme na rozohriatom oleji z oboch strán dozlatista. Hotové fašírky necháme postáť na papierovom obrúsku aby pustili prebytočný olej. Príloha k tomuto jedlu môže byť smotanový dip s kôprom a cesnakom.
Zdroj: kulinarnababcia.pl