Chutné a chrumkavé uhorky, ktoré milujú dospelí aj deti. Niet sa čomu čudovať! Jedná sa o produkt, ktorý sa dá perfektne skombinovať s mäsom, pečenými zemiakmi či akýmkoľvek iným jedlom.
Neviete si vynachváliť chuť dobre nakladaných uhoriek, no nemáte toľko času na ich prípravu? V našom recepte vám na to bude stačiť 5 minút! Veríme, že si ho obľúbite a zaradíte k receptom z vašej kuchárskej knihy.
Stačí im len 24 hodín v minerálnej vode a nastane čas vychutnávania si tejto chrumkavej pochúťky. Odporúčame zvoliť menšie, mladé a tmavšie uhorky, najlepšie zo záhrady. Začíname!
Ingrediencie
- 1 l sýtenej minerálnej vody
- 1 kg čerstvých uhoriek
- 3 pl soli
- hlávka cesnaku
- hrsť kôpru
Postup
- Uhorky dôkladne umyte a odrežte konce z oboch strán.
- Kôpor si opláchnite, cesnak očistite a nakrájajte na plátky.
- Na dno nádoby si rovnomerne poukladajte polovicu kôpru a uhorky. Následne pokračuje so zvyšným kôprom, cesnakom a uhorkami.
- Minerálnu vodu si zrieďte s 3 PL soli a polejte ňou uhorky. Nádobu uzatvorte a vložte do chladničky na 1 deň. Hotovo!
- Po konzumácii je potrebné uhorky uchovávať v chladničke, aj keď pochybujeme o tom, že sa vám ešte niečo zvýši.
Nemusíte už čakať dlhé dni či hodiny na to, aby ste sa mohli zahryznúť do chrumkavých a lahodných uhoriek, ktoré môžete konzumovať nielen samotné, ale aj ako súčasť šalátov či iných pokrmov. Nečakajte a pripravte si ich aj vy!
Ďakujeme, že zdieľate tento článok s vašimi priateľmi na Facebooku. Vďaka vám radi robíme články každý deň.
Pre nové zaujímavé články dajte LIKE na našu Facebookovu stránku – ďakujeme