Každý je zvyknutý na klasickú verziu tohto lahodného koláča. No vďaka pridaniu krupice bude tento koláč ešte mäkší a nadýchanejší.
Potrebujete:
- 170 g múky
- 200 g krupice
- 2 vajíčka
- 200 g cukru
- 200 g kefíru
- 90 g masla
- 1 čl jedlej sódy
- 1 pl slnečnicového oleja
- 3 pl kakaa
- Vanilka (voliteľné)
Postup
Zmiešajte kefír, sódu, múku, krupicu a nechajte to 30 minút pôsobiť, aby krupica dobre napučala.
Maslo zmiešajte s cukrom, vanilkou a vajcami. Teraz pridajte zmes z kefíru a krupice, všetko dôkladne premiešajte.
Cesto rozdeľte na 2 rovnaké časti a do jednej z nich nasypte kakao, premiešajte.
Vezmite formu s odnímateľným dnom, vymastite ju olejom a vylejte cesto, striedavo bielu a hnedú zmes. Aby bol koláč ešte originálnejší, vytvorte pomocou špáradla pavučinu.
Rúru predhrejte na 200 stupňov a pečte 35 – 40 minút.
Ak je to žiaduce, koláč môžete ozdobiť čokoládovým fondánom alebo polevou. Môžete si vyrobiť skvelú tortu a rozrezať ju na dve časti a potrieť ľubovoľným krémom.
Ďakujeme, že zdieľate tento článok s vašimi priateľmi na Facebooku. Vďaka vám radi robíme články každý deň.
Pre nové zaujímavé články dajte LIKE na našu Facebookovu stránku
Zdroj: .