Domáca huspenina podľa receptu od mojej babky. Je lahodné a pôsobí aj na boľavé nohy

- Advertisement -

Výborné jedlo počas celého roka, ktoré skvelé vyzerá a navyše je prírodným zdrojom kolagénu, ktorý priaznivo pôsobí na kosti či chrupavky, ale aj elasticitu kože.

Ingrediencie:

2 bravčové kolená

1 mrkva

- Advertisement -

2 stonky petržlenovej vňate

2 cibule

4 bobkové listy

3 strúčiky cesnaku

soľ

- Advertisement -

čierne korenie

Postup: 

Kolená vložíme do hrnca, zalejeme vodou a varíme, kým sa nezačne tvoriť pena. Vtedy vodu vylejeme a vymeníme za novú.

Pridáme zeleninu, osolíme a okoreníme, pridáme aj bobkový list. Varíme 4 hodiny, kým sa mäso neoddeľuje od kosti. Po uvarení mäso a zeleninu vyberieme do osobitných misiek. Zvlášť vyberieme cesnak, ktorý pretlačíme do inej misky, prilejeme k nemu 2 naberačky vývaru a necháme postáť 5 minút.

- Advertisement -

Potom 2x precedíme cez sitko. Precedíme aj mäsový vývar. Všetko necháme vychladnúť. Mäso nakrájame na malé kúsky.

Mrkvu nakrájame na kolieska a uložíme ju na dno formy spolu s petržlenovou vňaťou. Poukladáme mäsko a zalejeme vývarom.

Odložíme do chladničky ideálne na celú noc.

Želáme Vám dobrú chuť

Nezabudnite zdieľať tento chutný recept, vaša rodina si určite pochutí.

Pre nové recepty dajte LIKE na našu Facebookovu stránku a budete ich vidieť každý deň

Zdroj: kulinarnababcia.pl

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články