Zeleninové fašírky chutia takmer ako tie z mäsa – sú šťavnaté a príjemne voňavé. Podľa chuti môžete ešte pridať cesnak a rôzne obľúbené korenie.
Ingrediencie
- 2 cukety
- 1 mrkva
- 1 zemiak
- 2 lyžice múky
- 2 vajcia
- zelená cibuľka a bylinky
- soľ, korenie
Postup
Nastrúhajte si cuketu na veľkom strúhadle, pridajte soľ a nechajte hodinu pôsobiť.
Zelenú cibuľu a bylinky nakrájajte nadrobno.
Zemiaky a cuketu vytlačte, zmiešajte s bylinkami, vajíčkami, múkou, soľou a korením.
Premiešajte. Ak je zmes tekutá, môžete pridať viac múky alebo krupice či mleté ovsené vločky.
Vytvorte fašírky a opekajte z oboch strán do zlatista.
Tip: pre pikantnosť môžete pridať aj sušený alebo čerstvý cesnak.
Mnohí pridávajú aj nadrobno nakrájané kuracie prsia a získajú výdatný pokrm, ktorý sa dá skombinovať s akýmikoľvek prílohami a šalátmi.
Ďakujeme, že zdieľate tento článok s vašimi priateľmi na Facebooku. Vďaka vám radi robíme články každý deň.
Pre nové zaujímavé články dajte LIKE na našu Facebookovu stránku