Takto vyzerá rezeň z mletého mäsa! Ak nechcete, aby vám vznikli fašírky, pridajte soľ a štipku…

- Advertisement -

Rezne – jedlo, ktoré je chutné a hosťami vždy chválené. Bohužiaľ, ich príprava na nedeľňajší obed dokáže človeku zabrať množstvo času.

Navyše, klepanie mäsa vám zaberie celé hodiny, len aby získalo správnu mäkkosť a jemnosť.

Rozhodli sme sa s vami podeliť o recept na rezne, ktoré sú pripravené z mletého mäsa, podobne ako fašírky! Nemusíte do ničoho búchať a výsledná chuť sa nebude líšiť od tej klasickej. Pozitívom je, že pri tom nestrávite v kuchyni pol dňa!

ленивые отбивные

Ingrediencie

  • 500 g obľúbeného mletého mäsa
  • 5 PL hladkej múky
  • 1 čl soli
  • 0,5 čl čierneho korenia
  • 3 vajcia
  • 6 PL slnečnicového oleja

Mleté mäso môže pozostávať z rôzneho druhu, dôležité je, aby z neho vznikli rezne a nie fašírky. Odporúčame vám neupierať sa na všetky druhy korenín, stačí, ak použijete len soľ a čierne korenie.

- Advertisement -

Postup

Mleté mäso si vložte do hlbokej misky, pridajte k nemu soľ, korenie a dôkladne premiešajte. V druhej miske si rozšľahajte vajcia a pridajte do nich štipku soli.вкусные ленивые отбивные

Vyformujte si z mäsa menšie guľôčky, aby nepresahovali veľkosť slepačieho vajcia. Ak nechcete, aby sa vám mäso lepilo na prsty, namočte si roky do studenej vody.

готовим ленивые отбивные

Do misky si nasypte múku a z mäsových guľôčiek si vyformujte rezne s hrúbkou nie menej ako 0,5 cm. Každý kúsok si následne obaľte v múke.

- Advertisement -

отбивные из фарша

Mäso si ponorte do vyšľahaných vajec a vložte na rozpálenú panvicu so slnečnicovým olejom. Rezne vyprážajte z oboch strán pod pokrievkou. V prípade, že sa vám počas obaľovania budú rozpadávať, nepanikárte – v panvici sa premenia na skutočné rezne.

отбивные из фарша на сковороде

Hotové rezne položte do misky vystlanej papierovou utierkou, aby sa z nich odstránil prebytočný olej. Hotovo!отбивные из фарша дома

Všetko, čo ešte musíte urobiť, je servírovať ich akoukoľvek prílohou a vychutnať si tú úžasnú chuť! Sľubujeme vám, že nikto nerozozná takto pripravené rezne od tých bežných. Môžete si ich vypražiť aj na niekoľko dní dopredu a jediné, o čo sa budete musieť postarať, je príloha, ktorú si k nim dáte.

- Advertisement -

Ďakujeme, že zdieľate tento článok s vašimi priateľmi na Facebooku. Vďaka vám radi robíme články každý deň.

Pre nové zaujímavé články dajte LIKE na našu Facebookovu stránku 

zdroj:.

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články