Rezne – jedlo, ktoré je chutné a hosťami vždy chválené. Bohužiaľ, ich príprava na nedeľňajší obed dokáže človeku zabrať množstvo času.
Navyše, klepanie mäsa vám zaberie celé hodiny, len aby získalo správnu mäkkosť a jemnosť.
Rozhodli sme sa s vami podeliť o recept na rezne, ktoré sú pripravené z mletého mäsa, podobne ako fašírky! Nemusíte do ničoho búchať a výsledná chuť sa nebude líšiť od tej klasickej. Pozitívom je, že pri tom nestrávite v kuchyni pol dňa!
Ingrediencie
- 500 g obľúbeného mletého mäsa
- 5 PL hladkej múky
- 1 čl soli
- 0,5 čl čierneho korenia
- 3 vajcia
- 6 PL slnečnicového oleja
Mleté mäso môže pozostávať z rôzneho druhu, dôležité je, aby z neho vznikli rezne a nie fašírky. Odporúčame vám neupierať sa na všetky druhy korenín, stačí, ak použijete len soľ a čierne korenie.
Postup
Mleté mäso si vložte do hlbokej misky, pridajte k nemu soľ, korenie a dôkladne premiešajte. V druhej miske si rozšľahajte vajcia a pridajte do nich štipku soli.
Vyformujte si z mäsa menšie guľôčky, aby nepresahovali veľkosť slepačieho vajcia. Ak nechcete, aby sa vám mäso lepilo na prsty, namočte si roky do studenej vody.
Do misky si nasypte múku a z mäsových guľôčiek si vyformujte rezne s hrúbkou nie menej ako 0,5 cm. Každý kúsok si následne obaľte v múke.
Mäso si ponorte do vyšľahaných vajec a vložte na rozpálenú panvicu so slnečnicovým olejom. Rezne vyprážajte z oboch strán pod pokrievkou. V prípade, že sa vám počas obaľovania budú rozpadávať, nepanikárte – v panvici sa premenia na skutočné rezne.
Hotové rezne položte do misky vystlanej papierovou utierkou, aby sa z nich odstránil prebytočný olej. Hotovo!
Všetko, čo ešte musíte urobiť, je servírovať ich akoukoľvek prílohou a vychutnať si tú úžasnú chuť! Sľubujeme vám, že nikto nerozozná takto pripravené rezne od tých bežných. Môžete si ich vypražiť aj na niekoľko dní dopredu a jediné, o čo sa budete musieť postarať, je príloha, ktorú si k nim dáte.
Ďakujeme, že zdieľate tento článok s vašimi priateľmi na Facebooku. Vďaka vám radi robíme články každý deň.
Pre nové zaujímavé články dajte LIKE na našu Facebookovu stránku
zdroj:.