Urobte si ruskú zmrzlinu, ako si ju pamätáte, keď ste boli deti. Stačia len 3 suroviny. Nejdu do nej žiadne vajcia

- Advertisement -

Všetci si pamätáme na chuť ruskej zmrzliny, ktorá sa stala súčasťou nejedného detstva. Niet sa čomu čudovať, táto zmrzlina neobsahovala žiadne chemikálie, umelé zahusťovadlá či konzervačné látky. Prírodné mlieko – nič viac, nič menej!

Po zmene režimu sa na náš trh začalo dostávať čoraz viac produktov, ktoré už nespĺňali požadované kritéria našich chuťových pohárikov. A v prípade, že boli dobré, obsahovali množstvo škodlivých látok.

Домашний пломбир

Chuť čerstvého plnotučného mlieka je hlavným znakom tejto zmrzliny. Ak by ste sa pokúšali nájsť niečo podobné aj v súčasnej dobe, je vysoko pravdepodobné, že by ste neuspeli. A tak už zostáva len jediná vec – pripravte si zmrzlinu z pohodlia vášho domova a zaspomínajte si nostalgicky na svoje bezstarostné detstvo.

Ingrediencie

- Advertisement -
  • 200 g kondenzované mlieko
  • 2 ks tortových plátov
  • 500 ml smotany na šľahanie

Postup

  1. 30 minút ešte pred samotnou prípravou dezertu si misku, v ktorej budete krém šľahať a mixovať, si dajte ochladiť do mrazničky.
  2. Do takto pripravenej misy si nalejte smotanu na šľahanie a začnite so šľahaním (5-7min).

взбитые сливки

  1. Keď vám dostatočne zhustne, tenkým prúdom začnite prilievať kondenzované mlieko. Šľahajte po dobu 1 minúty pri nízkej rýchlosti.

домашний пломбир

  1. Dno vami zvolenej formy si vyložte tortovými plátmi. Ak sa nezmestia, narežte si ich a prispôsobte sa veľkosti nádoby. Následne na pláty naneste pripravenú smotanovú zmes a prikryte ju druhou vrstvou tortových plátov. Nádobu nakoniec vložte do mrazničky na 4-6 hodín.

советский пломбир в домашних условиях

Bonusový tip: vyberte si smotanu s najvyšším percentom tuku a ak si namiesto bežného kondenzovaného mlieka zvolíte varené, získate zmrzlinu à la Crème brûlée.

- Advertisement -

Podeľte sa o tento chutný recept aj s vašimi priateľmi na Facebooku!

 

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články