Všetci si pamätáme na chuť ruskej zmrzliny, ktorá sa stala súčasťou nejedného detstva. Niet sa čomu čudovať, táto zmrzlina neobsahovala žiadne chemikálie, umelé zahusťovadlá či konzervačné látky. Prírodné mlieko – nič viac, nič menej!
Po zmene režimu sa na náš trh začalo dostávať čoraz viac produktov, ktoré už nespĺňali požadované kritéria našich chuťových pohárikov. A v prípade, že boli dobré, obsahovali množstvo škodlivých látok.
Chuť čerstvého plnotučného mlieka je hlavným znakom tejto zmrzliny. Ak by ste sa pokúšali nájsť niečo podobné aj v súčasnej dobe, je vysoko pravdepodobné, že by ste neuspeli. A tak už zostáva len jediná vec – pripravte si zmrzlinu z pohodlia vášho domova a zaspomínajte si nostalgicky na svoje bezstarostné detstvo.
Ingrediencie
- 200 g kondenzované mlieko
- 2 ks tortových plátov
- 500 ml smotany na šľahanie
Postup
- 30 minút ešte pred samotnou prípravou dezertu si misku, v ktorej budete krém šľahať a mixovať, si dajte ochladiť do mrazničky.
- Do takto pripravenej misy si nalejte smotanu na šľahanie a začnite so šľahaním (5-7min).
- Keď vám dostatočne zhustne, tenkým prúdom začnite prilievať kondenzované mlieko. Šľahajte po dobu 1 minúty pri nízkej rýchlosti.
- Dno vami zvolenej formy si vyložte tortovými plátmi. Ak sa nezmestia, narežte si ich a prispôsobte sa veľkosti nádoby. Následne na pláty naneste pripravenú smotanovú zmes a prikryte ju druhou vrstvou tortových plátov. Nádobu nakoniec vložte do mrazničky na 4-6 hodín.
Bonusový tip: vyberte si smotanu s najvyšším percentom tuku a ak si namiesto bežného kondenzovaného mlieka zvolíte varené, získate zmrzlinu à la Crème brûlée.
Podeľte sa o tento chutný recept aj s vašimi priateľmi na Facebooku!