Kuracie prsia majú jednu nevýhodu a to tú, že počas procesu varenia sa môžu vysušiť. Vďaka tomuto receptu sa vám podarí pripraviť chutné a najmú šťavnaté jedlo, ktoré môžete podávať na nedeľňajší obed alebo rodinnú oslavu.
Čo na to potrebujete?
- 3 ks kuracie prsia
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 200 g húb
- 5 zemiakov
- 1 pl paradajkovej pasty
- Soľ, korenie, bylinky
- 2 strúčiky cesnaku
- 120 g syra
- 1 vajce
- 70 ml vody
- 2 pl smotany alebo bieleho jogurtu
Postup
Každý kúsok kuracích pŕs rozrežte na dve časti a dobre naklepte. Pridajte soľ, korenie, všetko dôkladne votrite do mäsa a nechajte 20 – 30 minút marinovať.
Cibuľu nakrájame na malé kocky a mrkvu nastrúhajte na strúhadle. Obe ingrediencie osmažte na rastlinnom oleji.
Šampiňóny nakrájajte na kúsky a pridajte ich k zelenine, premiešajte a nechajte podusiť.
Zemiaky nakrájajte na malé kúsky.
Paradajkovú pastu zmiešajte s kyslou smotanou, soľou a korením, bylinkami, nasekaným cesnakom a vodou. Omáčku dobre premiešajte, zalejte ňou zemiaky a premiešajte.
Zapekaciu misu potrite rastlinným olejom a naukladajte do nej zemiaky. Pečte ich v rúre na 200 stupňov asi 30 minút.
Nastrúhajte syr a rozdeľte ho na 2 časti.
Jednu časť zmiešajte so zeleninou a šampiňónmi, pridajte kyslú smotanu a nasekaný cesnak a opäť premiešajte.
Túto plnku naneste na každý kúsok kuracích pŕs, zrolujte ich a podľa potreby zafixujte špáradlom.
Formu na pečenie namažte olejom a poukladajte do nej pripravené rolky.
Vajce zmiešajte s kyslou smotanou (pár lyžíc), soľou, strúhaným syrom a nalejte to na mäso.
Pečte to v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 25 minút.
Podávajte s pečenými zemiakmi a čerstvým zeleninovým šalátom. Prajeme vám dobrú chuť!