- Advertisement -
Varenie lahodných jedál, keď je chladnička plná rôznych ingrediencii, je veľmi jednoduché. Ak však nie je čas na nakupovanie a potrebujete nakŕmiť svojich príbuzných alebo dokonca nečakaných hostí, táto úloha sa začne komplikovať.
Z tohto dôvodu si nechávam trochu mletého mäsa v mrazničke, aby som ho v prípade núdze mohla šikovne využiť.
Ponúkame vám recept na pokrm, ktorý si pripravíte rýchlo, chutne a všetko, čo na neho budete potrebovať, nájdete doma!
Ingrediencie
- Advertisement -
- 300 g mletého hovädzieho mäsa
- 500 g zemiakov
- 150 g ryže
- 1 mrkva
- 1/2 cibule
- 200 ml vody
- 1 PL paradajkovej pasty
- 2 PL rastlinného oleja
- 2 PL smotany
- 50 g tvrdého syra
- Soľ
- Korenie podľa chuti
Postup
- Uvarte si ryžu približne do polohotového stavu. Nastrúhajte si mrkvu, nakrájajte cibuľu a osmažte na panvici.
- Ryžu, mrkvu s cesnakom , mleté mäso, soľ a korenie zmiešajte do jednej zmesi. Následne si z toho vytvorte guľôčky s priemerom asi 4 cm.
- Narežte si zemiaky na kolieska a osoľte ich.
- Formu na pečenie vymastite olejom, položte do neho zemiaky a mäsové gule napríklad do tvaru kvetu. Pečte na 180 stupňoch po dobu minút.
- Na zálievku si zmiešajte kyslú smotanu, vodu, paradajkovú pastu, soľ a korenie. Polejte ňou mäso a zemiaky a nechajte v rúre ďalších 15 minút.
- Advertisement -
- Po 15 minútach posypte pokrm nastrúhaným syrom a vložte do rúry na 5 minút, aby sa syr úplne roztopil.
- Pred servírovaním môžete jedlo ozdobiť obľúbenými bylinkami. Dobrú chuť!
Nezabudnite sa o tento lahodný recept podeliť aj s vašimi priateľmi!
zdroj:takprosto.cc
- Advertisement -