Recept: Skvelý jablkový džem, na ktorý budete potrebovať túto nezvyčajnú ingredienciu

- Advertisement -

Tento džem bude stredne sladký a poteší vás karamelovou arómou aj chuťou.

Budete potrebovať:

  • 4 kg jabĺk, ošúpaní a nakrájané na ľubovoľné kúsky
  • 1 kg cukru
  • ½ čl kyseliny citrónovej
  • 250 ml vody
  • 500 g cukríkov typu Krovka

Postup

Do veľkého hrnca dajte jablká, cukor, vodu a kyselinu citrónovú. Položte to na plameň, priveďte k varu a za pravidelného odstraňovania peny varte 50-60 minút.

Odstráňte to zo sporáka a môžete rozmixovať mixérom alebo prepasírovať cez sitko. (Ak sú jablká dobre uvarené, nemusíte ich už  mixovať).

- Advertisement -

Pridajte krovky. Vráťte to na sporák a varte ešte niekoľko minút, kým sa krovky úplne neroztopia.

Výsledný džem preložte do sterilných pohárov a zatvorte.

Zdroj: .
- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články