- Advertisement -
Tento džem bude stredne sladký a poteší vás karamelovou arómou aj chuťou.
Budete potrebovať:
- 4 kg jabĺk, ošúpaní a nakrájané na ľubovoľné kúsky
- 1 kg cukru
- ½ čl kyseliny citrónovej
- 250 ml vody
- 500 g cukríkov typu Krovka
Postup
Do veľkého hrnca dajte jablká, cukor, vodu a kyselinu citrónovú. Položte to na plameň, priveďte k varu a za pravidelného odstraňovania peny varte 50-60 minút.
Odstráňte to zo sporáka a môžete rozmixovať mixérom alebo prepasírovať cez sitko. (Ak sú jablká dobre uvarené, nemusíte ich už mixovať).
- Advertisement -
Pridajte krovky. Vráťte to na sporák a varte ešte niekoľko minút, kým sa krovky úplne neroztopia.
Výsledný džem preložte do sterilných pohárov a zatvorte.
Zdroj: .
- Advertisement -