Ponúkame vám príklad toho, že aj z obyčajnej suroviny, akou je cuketa, sa v kombinácii s vynikajúcou omáčkou môže stať najlepšie jedlo, aké ste si kedy pripravili. Vytvorte si chutnú prílohu k mäsovým pokrmom alebo čerstvým zeleninovým šalátom.
Čo na to potrebujete?
- 1 cuketu
- 1 pl múky
- 2 pl smotany
- ½ čl horčice
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ, korenie
- kôpor (voliteľné)
Postup
Cuketu umyte a nakrájajte na plátky.
Posypte ju korením, paprikou, múkou a osmažte na oleji.
Položte ju na papierové obrúsky, aby ste sa zbavili prebytočného oleja.
Kyslú smotanu zmiešajte s nastrúhaným cesnakom, nadrobno nasekaným kôprom a horčicou.
Tip: okrem kôpru môžete pridať akékoľvek bylinky, prípadne zelenú cibuľku.
Každý plátok cukety potrite omáčkou a položte na tanier.
Na omáčku môžete použiť biely jogurt alebo majonézu. Plátky cukiet posypte opraženými sezamovými semienkami.