Ak máte radi zaujímavé, ale zároveň jednoduché jedlá, tento recept je určený pre vás. Minimálny počet ingrediencií, ľahká príprava a pôsobivý výsledok z mletého mäsa a špagiet.
Na varenie potrebujete nasledujúce prísady:
- 500 g mletého hovädzieho mäsa alebo akékoľvek iné
- cibuľa, cesnak
- 1 paradajka
- 1 paprika
- 2 pl paradajkovej pasty
- 250 ml vody
- 100 g syra
- špagety
- mletá paprika, bylinky, korenie
Postup
Mleté mäso osoľte a okoreňte podľa chuti a dôkladne ho premiešajte. Najlepšie rukami.
Do mletého mäsa pridajte nasekaný cesnak, cibuľu a premiešajte.
Z mletého mäsa vytvarujte väčšie fašírky a do ich vnútra vložte malý zväzok neuvarených špagiet.
Cibuľu nakrájajte nadrobno, cesnak prelisujte a sladkú papriku spolu s paradajkami nakrájajte na kocky.
Na malom množstve oleja orestujte fašírky so špagetami, pridajte cibuľu, papriku a paradajku, premiešajte a nechajte podusiť.
Paradajkovú pastu zrieďte s vodou a výslednú omáčku pridajte do panvice.
Duste 20 minút na miernom ohni.
Syr nastrúhajte na strúhadle a posypte fašírky, panvicu prikryte vekom a duste ďalších 5 minút.
Pred podávaním ešte posypte obľúbenými bylinkami.
Prajeme vám dobrú chuť!