Jedno z najjednoduchších, lacných a chutných jedál so zemiakmi a mletým mäsom.
Potrebujeme:
zemiaky 4 ks
mleté mäso 400 g
cibuľa 1 ks
kyslá smotana 2 lyžice
soľ, korenie, bylinky
Postup:
Cibuľu nastrúhame na jemnom strúhadle alebo rozmixujeme pomocou mixéra.
Zmiešame cibuľu s mletým mäsom, soľou, korením a podľa chuti pridáme obľúbené koreniny a bylinky. Môžeme pridať nadrobno nasekané zelené bylinky.
Zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle a trochu vytlačíme z prebytočnej tekutiny, osolíme, okoreníme a zmiešame s kyslou smotanou.
Z mletého mäsa vytvarujeme kotlety a dáme ich do pekáča, medzi kotlety navrstvíme strúhané zemiaky. Zemiaky rozdeľte rovnomerne.
Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov 40 minút.
Odstránime fóliu a pečieme ďalších 10 minút.
Môžeme podávať! ?