Nedostatok sebavedomia vie uškodiť nie len vášmu každodennému životu, ale dokonca aj vášmu vareniu. Ak chcete docieliť to, že si vždy pripravíte chutné jedlo, ktoré poteší vašich blízkych, musíte sa naučiť variť s pozitívnym prístupom.
Nech už robíte čokoľvek, robte to s láskou a výsledok bude stáť jednoznačne za to. Aby ste sa cítili v kuchyni istejšie, ponúkame vám zopár tipov od šéfkuchára. Vďaka ním si vytvoríte z obyčajného jedla kulinárske dielo.
Ak si želáte dať svojmu jedlu ľahký nádych cesnakovej chuti, ale nechce to s ním prehnať, skúste votrieť strúčik cesnaku do jedla ešte pred jeho podávaním na stôl.
Skúsené gazdinky vedia nájsť dobré využitie aj pre pivo. Spolu so sójovou omáčkou tvoria vynikajúcu dvojicu pre marinádu pre mäso. Alebo stačí len malé množstvo tmavého piva ku dusenej zelenine a vaše jedlo dostane jemnejšiu chuť.
V prípade, že ste neodhadli množstvo soli v polievke a presolili ju, nezúfajte! Vložte krúpy do gázy, ktorú následne ponoríte do polievky. Krúpy vedia počas varenia absorbovať prebytočnú soľ.
Aby pečeň nebola tvrdá, osoľte ju na konci varenia.
Ak sa vám pi pečení pripeká vrch koláča, prikryte ho vlhkou papierovou utierkou.
Pre dosiahnutie sneho-bielej farby vašej ryže, pridajte počas varenia do vody aj pár kvapiek octu.
Sú pri krájaní uvarené vajíčka drobivé a žĺtky lepkavé? Pred krájaním ponorte nôž do studenej vody.
Ak si želáte, aby váš nedeľňajší vývar bol krásne číry, hoďte do neho kocku ľadu a priveďte k varu.
Nezakrývajte fazuľu pri varení a nesčerná.
Ak si chcete pripraviť skvelú plnku, pridajte do mäsa jemne nastrúhanú cibuľu alebo zopár surových zemiakov.
Hovädzie mäso bude mäkké, ak ho budete marinovať v majonéze priblížne 30 minút pred prípravou.
Aby baklažán nebol horký, nakrájajte ho, osoľte a nechajte tak. Potom zeleninu opláchnite so studenou vodou.
Mandle si najlepšie očistite tak, že ich namočíte do vriacej vody na 3 minúty a následne ich dáte do studenej vody.
Ak chcete získať dokonale vyšľahanú smotanu, pridajte do nej počas šľahania vaječný bielok.
Pre intenzívnejšiu vôňu kávy si do mletej kávy pridajte aj štipku soli.
Potrite mäso s medom, s brandy a vodou alebo so šťavou z granátových jabĺk a docielite lahodne chrumkavú mäsovú kôrku.
Do vývaru pridajte umytú banánovú šupku a mäso bude mäkučké.
Obaľte plátky jabĺk v múke a jablková žemľovka bude krásne nadýchaná.
Namiesto strúhanky na obaľovanie vyskúšajte obaľovať pomocou mletých orechov.
Chuť jedál bude ešte lepšia ak si pred podávaním teplého pokrmu ohrejete aj tanier, na ktorý ho budete servírovať.
Vždy doprajte hotovému mäsu dostatok času na vychladnutie, aby sa v ňom prejavila komplexná plnosť chutí.
Cviklový šalát bude chutnejší, ak do neho pridáte polievkovú lyžicu vareného mlieka a štipku cukru.
Aby bola polievka výraznejšia a výdatnejšía, po dovarení do nej pridajte trochu mrkvovej šťavy.
Uistite sa, že vaše nože budú vždy ostré pri krájaní potravín. Vyhnete sa tak neželaným poraneniam a varenie bude o to rýchlejšie a príjemnejšie.
Nápad pridať trochu vanilky do zeleninového šalátu sa môže zdať divným, ale je to skutočne skvelý tip.
Namiesto soli a octu použite citrónovú štavu. Citrónová príchuť neprekazí chuť žiadnemu pokrmu.
Veríme, že tieto cenné tipy sa vám pri varení určite zídu. Pamätajte si, že nie je nutné poznať všetky recepty a mať po ruke všetky potraviny sveta, aby ste ste si skvelo navarili. Jednoducho milujte to, čo vás baví.
zdroj: sovkusom.ru