Lenivý šalát na zimu. Urobte si ho do zásoby 3-krát viac. TOTO SA BUDE JESŤ STÁLE

- Advertisement -

 

Výborný a jednoduchý šalátik z kapusty, papriky, paradajok a uhoriek je skvelou voľbou na zimu, kedy nemáte k dispozícii kvalitnú čerstvú zeleninu

Na prípravu potrebujete:

  • 300 g mrkvy
  • 200 g cibule
  • 500 g paradajok a uhoriek
  • 600 g kapusty
  • 500 g sladkej papriky
  • nové korenie – 1ks na 1 sklo
  • čierne korenie – 4 ks na 1 sklo
  • rastlinný olej 1 čl na jedno sklíčko

Na prípravu nálevu budete potrebovať:

  • 1 l vody
  • 1 pl soli
  • 2 pl cukru
  • 50 ml 9% octu

Postup

- Advertisement -

Tip: Objem nálevu je určený na 2 litrovú nádobu, podľa receptu dostanete 4 sklá s objemom 0,5 l, preto si ešte pred samotnou prípravou vypočítajte potrebné množstvo na prípravu nálevu.

Nakrájajte si uhorky kolieska, paradajky na plátky, cibuľu na tenké polovičné krúžky a papriku na pásiky.

Nastrúhajte na prúžky a mrkvu na tenké pásiky.

Sklá a viečka je potrebné sterilizovať.

- Advertisement -

Do každej nádoby vložte nové a čierne korenie.

Teraz tam naukladajte po vrstvách: mrkvu, uhorky, cibuľu, papriku, kapustu, paradajky.

Tip: Zeleninu môžete pritlačiť, pri sterilizácii sa usadí. Čo sa týka paradajok, zvoľte si tie z hutnejšej odrody.

Do každej nádoby nalejte rastlinný olej bez arómy.

Na nálev si zmiešajte všetky ingrediencie okrem octu, privarte ich k varu a následne potom prilejte ocot.

- Advertisement -

Hotový nálev pridajte do sklenených nádob až po vrchol, zatvorte ich viečkami a vložte do hrnca na sterilizovanie. Na dno hrnca si môžete položiť podložku, aby sa všetky sklá zahriali rovnomerne. Pridajte teplú vodu a po zovretí nechajte sterilizovať 20 minút.

Zatočte viečka, otočte sklá dnom nahor a počkajte, až kým úplne nevychladnú.

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články