- Advertisement -
Ak ste už niekedy vyskúšali pripravovať alebo konzumovať bavorský krém, tento recept vám pripomenie jeho chuť. Krém so svojou želatínovou konzistenciou je úžasný sám o sebe, ale taktiež otvára nové možnosti v kulinárskej fantázii.
Môže byť použití ako spojivo poschodovej torty, plnka do palaciniek či ovocných košíkov alebo len na potretie koláčov.
Problémom je veľké množstvo kalórií, ktoré táto pochúťka obsahuje: plnotučnú šľahačku, mlieko vajcia…Preto vám chceme ponúknuť zdravšiu verziu smotanového dezertu!
Ingrediencie:
- Advertisement -
- 300 ml mlieka
- 3 žĺtky
- 4 PL vody
- 1 PL želatíny
- 300 ml smotany
- 1 ČL vanilkového extraktu
- Cukor podľa chuti
Postup
- Zmiešajte si žĺtky s cukrom a postavte ich na mierny oheň. Tenkým prúdom prilievajte mlieko a za stáleho miešania povarte zmes 10 minút. Nepriveďte ju do varu!
- Vyšľahajte si smotanu alebo biely jogurt s vanilkovým extraktom.
- Želatínu si pripravte podľa návodu na obale. Pridajte ju do vaječno-miečnej zmesi, premiešajte a nechajte vychladnúť pri izbovej teplote.
- Pridajte smotanu alebo jogurt, opäť dobre premiešajte, rozdeľte do zmrzlinových misiek a dajte ich do chladničky stuhnúť.
Konzistencia hotového dezertu je do značnej miery daná množstvom želatíny. Ak jej dáte viac, vznikne vám niečo ako riccota, ak menej, priblížite sa k zmrzline. Podeľte sa o recept aj s vašimi priateľmi, budú vám vďační!
zdroj:sovkusom.ru
- Advertisement -