Ponúkame vám recept na pečené bravčové mäso
Potrebujete
- 750 g bravčového mäsa
- 5 PL adžika korenie
- 2 PL horčice
- 100 g cibule
- 2 PL slnečnicového oleja
- 100 g šampiňónov
- 1/4 ČL soli
- 1/4 ČL mletého čierneho korenia
- 3 PL červeného vína
- 100 g tvrdého syra
- 1/2 PL jablčného octu
Postup
Urobte si na mäse priečne rezy. Snažte sa, aby plátky neboli hrubšie ako 2 cm.
Mäso vložte do hlbokej misky, pridajte do neho adžika korenie a horčicu. Marináda by mala byť dobre rozdelená medzi mäsové plátky. Následne ho vložte na 2 hodiny do chladničky.
Cibuľu si narežte na kolieska, pridajte soľ, čierne korenie a polejte jablčným octom. Nechajte odstáť 10 minút.
Vyberte mäso z chladničky, huby nakrájajte na plátky a spolu s cibuľou ich vložte medzi plátky mäsa.
Mäsovú „knihu“ polejte vínom, olejom a vložte do fólie. Pečte pri 200 stupňoch 45 minút.
Po uplynutí doby vyberte mäso z rúry, položte na neho plátky syra a vložte do rúry ešte na 5 minút. Recept môžete doplniť vašim obľúbeným korením, zeleninou alebo orechmi.
zdroj:takprosto.cc