Kuracie mäso je vynikajúcou voľbou na pečenie v rúre s rôznymi prísadami – zeleninou, šampiňónmi, syrom a bylinkami.
Na prípravu potrebujete
- 2 ks kuracích pŕs
- 1 uvarené vajce
- 1 paradajka
- 100 g syra
- 2 pl majonézy
- soľ, korenie, bylinky
Postup
Kuracie prsia nakrájajte pozdĺžne na veľké plátky.
Trochu si ho pobúchajte, osoľte a posypte rôznymi koreniami podľa vašej chuti.
Nechajte ho odstáť na 15 – 20 minút.
Plech na pečenie si potrite rastlinným olejom a poukladajte naň mäso.
Následne si spojte najemno nakrájanú cibuľu a paradajky, bylinky, nastrúhaný syr a vajíčko, majonézu a všetko dôkladne premiešajte.
Pridajte soľ a korenie, čierne mleté korenie a akékoľvek iné korenie, ktoré máte radi.
Hotovú zmes naneste na kuracie prsia a vrch môžete posypať nastrúhaným syrom.
Teplotu rúry nastavte na 180 stupňov a pečte približne 20 minút.
Tip: Do zmesi môžete pridať aj plátky sladkej papriky či šampiňóny nakrájané na tenšie plátky. Mnoho ľudí tiež pridáva malé kúsky nakladaných uhoriek. Môžete tiež pridať viac cesnaku a syra, tým nikdy nič nepokazíte.
Zdroj: Наталья Клевер