Cesto:
60 dkg hladkej múky,
15 ČL cukru
štipka soli,
5 žĺtkov,
3,6 dl mlieka,
3 dl oleja,
1 kocka droždia
Krém…
1 l mlieka, 3 vanilkové pudingy, 1 PL hladkej múky,
3 vanilky, 6 PL cukru, 1 Palmarin
Postup…
Urobíme si kvások a z uvedených surovín vypracujeme cesto. Necháme 1 hodinu kysnúť.Cesto rozdelíme na 4 časti a každú časť na 5 časti.Dostaneme 20 dielikov.
Z každého dielika vyšúľame 2 valčeky o dĺžke 20 cm,prehneme na polovičku a upletieme ako vrták.Konce vsunieme dole.
Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme vykysnúť.Potrieme vajíčkom a upečieme pri 180 stupňoch asi 13 minút.
Keď vychladnú rozrežeme po dĺžke, naplníme krémom a ozdobíme šľahačkou.Z dávky bude 40 ks.
Krém…
Z uvedených prísad uvaríme puding a ešte do horúceho vmiešame Palmarín.Dobre vymiešame a necháme vychladnúť