Kuracina je najdostupnejší produkt, z ktorého si môžete pripraviť nespočetné množstvo chutných jedál. Je byť vždy originálne a vhodné na každú príležitosť!
Tento recept je jednoduchý a vaša účasť na jeho príprave bude minimálna, čo ocení každý človek.
Kuracia roláda s vajíčkom
(Ingrediencie na 1 roládu)
- 1 kuracie prsia (2 polovice)
- 4 plátky slaniny
- 2 plátky varenej šunky
- 2 plátky syra
- 2 uvarené vajíčka
- 1 cibuľa
- 200ml bieleho suchého vína
- Soľ
- Korenie (podľa vašej chuti)
Postup:
- Kuracie prsia si rozprestrite na rovnú plochu, prikryte fóliou a zľahka pobúchajte tĺčikom na mäso. Osoľte a okoreňte.
- Na vrch položte plátky slaniny (dodajú mäsu šťavnatosť), syra a šunky.
- Do stredu položte natvrdo uvarené vajíčka a všetko zrolujte do rolády. Pridržujte si okraje, pretože vajíčka môžu ľahko vykĺznuť a roládu si omotajte špagátom.
- Cibuľu si narežte na polkruhy a položte ju do zapekacej misy vymastenej rastlinným olejom alebo maslom. Na cibuľový základ položte mäsovú roládu a všetko podlejte vínom. Vložte do rúry predhriatej na 190 stupňov a pečte 40 minút. Pravidelne polievajte vytvorenou šťavou, ktorú mäsko vypustilo.
Roládu nakrájajte na menšie kúsky a zalejte omáčkou. Môžete zvoliť napríklad kyslú smotanu s cesnakom, syr s varenými vajíčkami a horčicou alebo sladko-kyslú paradajkovú. Mimochodom, niekoľko rôznych omáčok podávaných súčasne v malých miskách uspokojí chuťové bunky všetkých prítomných pri stole!
zdroj: takprosto.cc