Rýchlo pečený čučoriedkový koláč s tvarohom, ktorý si zamilujete. Pokiaľ do neho pridáte túto ingredienciu tak od vás všetci budú chcieť recept

- Advertisement -
Reklamy

Jeho príprava nie je časovo náročná, zvládne ju každý a výsledok rozhodne stojí za to. Ako inovácie sa dajú čučoriedky prípadne nahradiť ríbezľami, malinami či inými drobnými plodmi.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Kým sa pustíme do samotného pečenia, pripravíme si všetky potrebné ingrediencie zvlášť na cesto a zvlášť na posýpku a na náplň. Ako prvý začneme piškótou, pretože až ho budeme mať hotový a dáme ho chladnúť, môžeme v pokoji pripravovať náplň a ušetriť tak čas. Piškóta je jednoduchý a krásne nadýchaný. Ak chceme jeho svetlú farbu zameniť za tmavšie, môžeme pridať aj trošku kakaa na zafarbenie.

Budeme potrebovať:

  • 200 g hery
  • 400g hladkej múky
  • 120g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • 1 lyžicu mlieka
  • 1 lyžičku citrónovej šťavy

Kým nám piškóta v pokoji chladne, pripravíme si plnku a posýpku, ktorá je z tvarohu a z čučoriedok. Tie môžeme zmiešať priamo s tvarohom alebo ich nechať na posypanie a vytvoriť tak efekt ešte viac poschodí tohto lahodného koláča. Ideálne je mať čerstvé vlastnoručne nazbierané čučoriedky, použiť sa dajú však aj mrazené alebo zavárané, ktoré kúpite v obchode. Na náplň a posýpku budeme potrebovať:

- Advertisement -
  • 500g mäkkého tvarohu
  • 150g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 40 g masla
  • čučoriedky
  • 150 g polohrubej múky
  • 150g práškového cukru
  • 2-3 lyžice hery

Takto budeme v recepte postupovať:

Recept je veľmi jednoduchý. Zmiešame múku s cukrom, pridáme nakrájanú alebo mierne roztavenú heru, žĺtky (oddelené od bielkov), lyžicu citrónovej šťavy a mlieka. Cesto dobre premiešame a vypracované hladké ho dáme chladnúť na chvíľu do chladničky. Medzitým sa pustíme do prípravy náplne z tvarohu. Zmäknuté maslo vymiešame dohladka s cukrom, citrónovou kôrou a vajcami.

Za stáleho miešania potom pridávame do vzniknutej hmoty postupne tvaroh a následne opäť celé dôkladne premiešame, aby nevnikli hrudky alebo Puck. Dobre umyté čučoriedky môžete rozdrviť a pridať ich rovno do náplne alebo ich nechať až nakoniec na ozdobu. Až budeme mať hotovú náplň, tak uležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, aby sa nám nelepilo. Vzniknutý plát opatrne prenesieme na pripravený plech a dáme naň tvarohovú zmes. Celý koláč pečieme v rúre na 190 ° C, až začne zľahka zlatnúť.

Dorobíme a poprajeme všetkým dobrú chuť..

Na hotový koláč pridáme čučoriedky, ak sme ich už nevmíchali priamo do náplne. Množstvo čučoriedok závisí na vašej chuti a vašich zásobách týchto lesných plodov. Ak chceme viac ovocia, môžeme pokojne vytvoriť aj silnejšiu vrstvu. Pred vychladnutím koláč posypeme vanilkovým cukrom a drobenie, ktorú pripravíme poctivým premiešaním všetkých jej prísad.

Máme hotovo!

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články