Cesto:
50 dkg hladkej múky
20 dkg práškového cukru
12 dkg masla
12 dkg medu asi 4 PL
3 celé vajíčka
1 ČL sódy bicarbóny
1 ČL škorice
1 PL kakao vrchovatú
1/3 prášku do perníka
Postup:
Vajíčka rozbijeme do misky, pridáme cukor a med. Rozmiešame. Pridáme múku, sódu, perníkové korenie. Roztopíme si maslo a vlejeme ho do misky.
Poriadne rozmiešame.
Minimálne na polhodinku dáme cesto do chladničky. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto – snažíme sa, aby nebolo ani príliš tenké, no ani prihrubé.
Vykrajujeme perníčky a ukladáme ich na plech (na ktorom máme papier na pečenie). Perníčky potrieme vajíčkom, prípadne ozdobíme orechmi.
Pečieme v rúre teplovzdušnej na 170 stupňov 4-5 minút, alebo bez teplovzd. na 180 °C 5 minút, kým nie sú perníčky zlatisté.
Upečené perníčky môžete ozdobiť cukrovou polevou, alebo čokoládou, ale vynikajúce sú aj samotné.
zdroj: Milka raganova