Zemiakové placky sú pokrmom, ktorý si nepripravujete počas pracovného týždňa, keď sa vrátite domov z práce. Je to kvôli tomu, že tento proces je dlhý a uberie vám aj nemalé množstvo vašej energie, najmä pri strúhaní zemiakov.
Nemusíte ani chodiť do posilňovne – vaše ruky budú silné a svalnaté. Hotové placky však skonzumujete v priebehu niekoľkých minút. Chrumkavý zemiakový povrch so zakysanou smotanou nenechá nikoho ľahostajným.
Dnes vám prezradíme, ako si pripravíte zemiakové placky s mletým mäsom!
Potrebujete
- 1 kg zemiakov
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 2 vajcia
- 1 cibuľa
- 3 pl múky
- 3 pl slnečnicového oleja
- Soľ
- Korenie
Postup
Zemiaky a cibuľu očistite a nastrúhajte najemno na strúhadle.
Pridajte k nim 2 vajcia a 3 polievkové lyžice múky. Osoľte, okoreňte a dobre premiešajte.
Zohrejte si panvicu spolu s rastlinným olejom. Placky smažte na miernom ohni až do zlatohneda.
Medzitým si na každú placku naneste 1 polievkovú lyžicu mletého mäso a zvrchu ho „prikryte“ ďalšou vrstvou zemiakového cesta.
Opatrne ich pretočte a opekajte aj z druhej strany.
Aby placky s mletým mäsom neboli príliš mastné, položte ich na tanier papierovými utierkami, aby absorbovali prebytočný olej. Teraz si na nich môžete pochutnať spolu so štedrou dávkou kyslej smotany alebo cesnakovým dipom. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: sovkusom.ru