Pripravte si sladkú pochúťku v podobe lahodnej torty, po ktorej sa len tak zapráši!
Na prípravu korpusu potrebujete
- 400 ml kefíru
- ½ čl jedlej sódy
- 5 vajec
- 170 g cukru
- 5 lyžíc rastlinného oleja
- 800 g polohrubej múky
- 2 pl kakaa
Na prípravu krému potrebujete:
- 5 lyžíc hladkej múky
- 1 vajce
- 200 g cukru
- 900 ml mlieka
- mlieko, 900 ml;
- 100 g masla alebo margarínu
- 1 vrecúško vanilkového cukru
Postup
Zmiešajte si suché prísady na krém a pridajte mlieko, vajíčko, vanilkový cukor a zamiešajte.
Postavte to na mierny plameň a varte, kým celá zmes nezhustne. Nechajte ju ochladiť, pridajte maslo alebo margarín. Krém sa snažte vymiešať tak, aby v ňom neboli hrudky a počkajte, kým úplne vychladne.
Medzitým si vajcia vyšľahajte so štipkou soli, pridajte cukor a ďalej šľahajte.
Do vyšľahanej zmesi prilejte rastlinný olej a kefír, nasypte sódu a všetko dôkladne premiešajte.
Múku zmiešajte s kakaom, preosejte ich a pridajte do cesta po častiach – vymiešajte si hladkú konzistenciu.
Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie. Následne naň vylejte cesto a rozmiestnite ho po celom povrchu.
Predhrejte si rúru na 180 stupňov a pečte 15 – 20 minút, skontrolujte pripravenosť pomocou špáradla.
Hotové cesto nechajte vychladnúť, rozrežte ho na dve časti a každú časť na ďalšie 2 korpusy.
Vytvorte si tortu – každý korpus potrite krémom, nevynechávajte ani boky ozdobte podľa vašich predstáv.