Toto jedlo je veľmi jednoduché a lacné. Voláme ho lenivý kapustový tanier a nasýti celú rodinu.
Potrebujeme:
200 g vody
100 g ryže
600 g kapusty
1 cibuľu
1 mrkvu
100 g paradajkovej omáčky
Postup:
Ako prvé si nakrájate kapustu – prekrojte ju na dve časti a potom na menšie kúsky.
Cibuľu si nakrájajte najemno a mrkvu na krúžky. Do predhriatej panvice si nalejte olej, osmažte cibuľu s mrkvou a restujte za občasného miešania asi 5 minút.
Teraz pridajte nakrájanú kapustu a všetko spolu povarte osem minút na miernom ohni.
Pridajte koreniny – koriander, dva klinčeky, nové korenie, čierne mleté korenie, soľ a paradajkovú omáčku.
Nakoniec dajte ryžu. Opláchnite ju niekoľkokrát vo väčšom množstve vody, až kým nie je priehľadná a spojte ju s ostatnými surovinami. Zalejte vodou, zakryte pokrievkou a povarte asi 20 minút.
Hotovo. Teraz už len posypte jedlo nasekanými bylinkami, prípadne cesnakom a môžete podávať.