- Advertisement -
Táto krkovička patrí medzi naše najobľúbenejšie jedlá u nás doma. Stále keď máme na to príležitosť a mäso doma, urobimé si ju. Recept sme našli na napadovy.blog
Suroviny:
1 200 g bravčovej krkovičky
pár lyžíc plnotučnej horčice
3 strúčiky cesnaku
6 ks bobkového listu
- Advertisement -
5 klinčekov
8 ks nového korenia
8 ks celého čierneho korenia
1 PL cukru
soľ podľa chuti
- Advertisement -
1 l vody
Postup:
- Marinádu si pripravíme tak, že do hrnca nalejeme vodu, pridáme koreniny a privedieme do varu. Varíme 5 minút a potom necháme vychladnúť.
- Mäso namočíme do vychladnutej marinády a necháme v chladničke 24 hodín.
- Potom mäso vyberieme a osušíme ho papierovými utierkami.
- Cesnak prelisujeme, pridáme horčicu, soľ a dobre premiešame.
- Touto zmesou potrieme celý povrch mäsa a necháme marinovať aspoň 2-3 hodiny v chladničke.
- Potom mäso vyberieme, zabalíme do alobalu a pečieme 1 hodinu na 190 °C.
- Pred dopečením mäso vyberieme, alobal otvoríme a dopečieme 15 minút, aby malo peknú kôrku.
- Hotovo. Mäsko môžeme nakrájať a podávame s obľúbenou prílohou.
- Advertisement -