Tak chutnú knedľu sme dlho nemali. Urobte si ju aj vy podľa totho receptu od pani Danice.
Potrebujeme:
2 hrnčeky (250ml) múka hrubá
2 hrnčeky múka polohrubá
42g droždie
6 dcl mlieko približne
1 vajce
2 kávové lyžičky soľ
Postup:
Do misky preosejeme múku,pridáme kvások,soľ vajce a ostatné mlieko, mlieko pridávame opatrne.Cesto zarobím a nechám chvíľku postáť.
Vypracujeme hladké cesto.
Necháme vykysnúť.
Vykysnuté cesto preklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 3-4 časti.
Vytvarujeme knedľu a necháme 20 minút podkysnúť.
Do hrnca dáme variť vodu s trochou soli, po 20 minútach kysnutia vložíme knedľu.
Zakryjeme, stiahneme na najslabší plameň a varíme 20 minút.
Za ten čas si pripravíme druhú knedľu aby nám stihla podkysnúť.
Po 20 minútach je knedľa hotová.
Keď mám väčšiu knedľu tak ju varím v pekáči, ktorý si položím na dva horáky (oba horáky po vložení knedľe stiahnem na minimum).
Výborná k segedínu, alebo gulášu :-).