Výborné jedlo
550 g kuracích krídel (6 kusov)
7 lyžíc strúhanky
1 štipku nasekanej petržlenovej vňate
2 lyžice parmezánu
1 strúčik cesnaku
2 vajcia
Olej
500 g Zemiaky
podľa chuti Soľ
Hladká múka
Postup:
Začnite ošúpaním zemiakov.
Potom ich nakrájajte na malé kocky a vložte do misky s vodou – nechajte takto chvíľu máčať. Takto stratia škrob a počas varenia budú chrumkavé a mäkké.
Pripravte cestíčko na obaľovanie:
Strúhanku zmiešajte so syrom, prelisovaným cesnakom, petržlenovou vňaťou a štipkou soli.
Teraz kuracie krídla obaľte v múke. S týmto trikom krídla budú veľmi chrumkavé. (Odstráňte prebytočnú múku).
Teraz obaľte pomúčené krídla do rozšľahaného vajíčka a zalejte ich predtým pripravenou ochutenou strúhankou.
Kuracie krídlá položtena plech pokrytý pergamenom.
Zemiaky sceďte a pokvapkajte olivovým olejom, štipkou soli a rozmarínom. Zamiešajte ich a pridajte ich na plech spolu s krídlami. Pokvapkajte kvapkou oleja a všetko povaríme vo vyhriatej rúre na 190 ° asi 40 minút.