Pečené krídielka so zemiakmi. Zabudnite na vyprážanie, robila som ich úplne inak

- Advertisement -

Výborné jedlo

550 g kuracích krídel (6 kusov)

7 lyžíc strúhanky

1 štipku nasekanej petržlenovej vňate

2 lyžice  parmezánu

- Advertisement -

1 strúčik cesnaku

2 vajcia

Olej

500 g Zemiaky

podľa chuti Soľ

- Advertisement -

Hladká múka

Postup:

Začnite ošúpaním zemiakov.

Potom ich nakrájajte na malé kocky a vložte do misky s vodou – nechajte takto chvíľu máčať. Takto stratia škrob a počas varenia budú chrumkavé a mäkké.

- Advertisement -

Pripravte cestíčko na obaľovanie:

Strúhanku zmiešajte so syrom, prelisovaným cesnakom, petržlenovou vňaťou a štipkou soli.

Teraz kuracie krídla obaľte v múke. S týmto trikom krídla budú veľmi chrumkavé. (Odstráňte prebytočnú múku).

Teraz obaľte pomúčené krídla do rozšľahaného vajíčka a zalejte ich predtým pripravenou ochutenou strúhankou.

Kuracie krídlá položtena plech pokrytý pergamenom.

Zemiaky sceďte a pokvapkajte olivovým olejom, štipkou soli a rozmarínom. Zamiešajte ich a pridajte ich na plech spolu s krídlami. Pokvapkajte kvapkou oleja a všetko povaríme vo vyhriatej rúre na 190 ° asi 40 minút.

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články