Výhodou tohto receptu je, že jeho príprava netrvá dlho a má príjemnú aromatickú chuť. Pripravte si skvelý recept na slaninu v slanom náleve.
Na prípravu potrebujete
- čerstvá bravčová slanina asi 1 kg
- 1 l vody
- 5 polievkových lyžičiek soli
- 5 ks bobkový listov
- 5 ks celého čierneho korenia
- štipka nového korenia
- 4 strúčiky cesnaku
Postup
Najskôr si pripravte nálev. Všetky koreniny pridajte do vriaceho litra vody a nechajte povariť 2 minúty. Odstráňte ho z plameňa a dajte vychladnúť. Na urýchlenie procesu si môžete nálev pripraviť vopred.
Slaninu si nakrájajte na plátky dlhé 7 cm .Vložte ich do čistej sklenenej nádoby.
Zalejte ich vychladeným nálevom.
Bez toho, aby ste sklo zatvárali, nechajte ho odstáť 24 hodín v miestnosti, potom ho dám vložte do chladu. Po 3 dňoch bude slanina v náleve pripravená na konzumáciu. Na ďalšie uskladnenie je potrebné slaninu vybrať z nálevu a vložiť do mrazničky. Potom ju používajte podľa potreby.
Mierne zamrznutá slanina sa veľmi ľahko krája. Podávajte ju napríklad s horčicou, chlebom a uhorkami. Výber príloh je samozrejme na vás. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: suseky.com