Odkedy mi dala švagriná tento recept, pečiem doma skoro každý deň. Do cesta môžete pridať ovocie, natrieť krémom, alebo upiecť ako bábovku či muffiny. Ja si ho neviem vynachváliť!
Potrebujeme:
4 vajcia
300 g hladkej múky
200 g cukru
150 ml minerálnej vody
50 ml oleja
25 g kakaového prášku
1 vrecko prášku do pečiva
1 lyžička citrónovej kôry
1 lyžička rumovej esencie
1 štipku soli
práškový cukor na ozdobu
Postup:
Začneme vystlaním plechu alebo formy papierom na pečenie a zapneme rúru na 180 stupňov Celzia.
V miske zmiešame vajcia so soľou – cukor pridávame postupne za stáleho miešania.
Šľaháme, kým zmes nezbeleje a cukor sa nerozpustí.
Potom postupne prilievame olej, minerálku a pri najmenších otáčkach mixéra zapracujeme múku preosiatu s práškom do pečiva.
Na koniec pridáme citrónovú kôru.
3/4 cesta dáme do pripraveného plechu a do zvyšného pridáme kakaový prášok, esenciu a dobre premiešame.
Hnedú hmotu navrstvíme na bielu a vidličkou zľahka premiešame.
Plech vložíme do rúry a koláč pečieme 40 – 45 minút alebo kým sa piškóta neprepečie (závisí to od veľkosti plechu alebo formy).
Keď je piškóta hotová, vyberte ju z panvice, poprášte ju práškovým cukrom a nechajte vychladnúť.
Užite si výborný dezert.
Prajeme vám dobrú chuť! ?