Potrebujeme:
1 hlávkový šalát
2 paradajky
3 uhorky,
1 ks. kuracie prsia
1 lyžica olivového oleja,
soľ a korenie podľa chuti
1 pol čajovej lyžičky grilovaného korenia
šťava z polovice citróna
Suroviny na cesnakovú omáčku:
3 strúčiky cesnaku
50 g bieleho jogurtu
Štipku soli
1 lyžicu olivového oleja
Postup:
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky, ktoré dochutíme grilovaným korením.
Na panvici rozohrejeme olej a poukladáme kúsky mäsa.
Osmažíme z oboch strán, kým nie sú pekne hnedé, potom vyberte na tanier.
Príprava cesnakovej omáčky:
Ošúpeme strúčiky cesnaku, rozdrvíme ich v mažiari, potom ich vložíme do misy, pridáme soľ, olej a jogurt. Dobre premiešame, kým nie sú všetky ingrediencie dokonale zmiešané.
Šalát umyjeme a natrhajte na menšie kúsky, potom vložte do misy.
Uhorky ošúpeme a nakrájame na kúsky.
Paradajky umyjeme, nakrájáme a položíme na uhorky.
Podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme kuracie prsia, olej a citrónovú šťavu.
Zalejeme cesnakovou omáčkou. Pred konzumáciou šalátu dobre premiešame.