- Advertisement -
Sviatočné stoly nie sú len o cukroví, štôlňach, dezertoch, zemiakovom šaláte a kaprovi. Nezabúdajme ani na slané pochúťky , ktoré sa skvele hodia k vínu. Dnes si preto ukážeme recept na čedarové hviezdičky. Chutia lepšie, než kupované zemiačiky a sú neodolateľné.
Veľmi nenáročné na prípravu. Zvládnete si ich pripraviť v medzičase , počas ktorého čakáte, až Vám napríklad vychladne cukroví.
INGREDIENCIE
- 180 g polohrubej múky
- 100 g masla
- 200 g syru čedar
- 200 g syra ementál
- 2 žĺtky
- štipka soli
- nadrobno nakrájaná cibuľa
POSTUP
- Syry si nastrúhame najemno. Maslo zmiešame s cibuľou. Zmiešame si múku s vajcami, soľou as cibuľovým maslom. Pridáme do cesta. Cesto spracujeme a vyvaľkáme ho na pomúčenej doske. Vyvaľkajte si hrubší plát.
- Vykrojíme si hviezdičky a uložíme ich na klasický plech, ktorý si vyložíme papierom na pečenie. Vložíme do rúry a pečieme asi 20 minút na 160 stupňov.
Zdieľajte tento úžasný recept na vianočné syrové hviezdičky is Vašimi priateľmi! Určite si na nich tiež pochutnajú!
- Advertisement -