Milujete pravé zemiakové knedle so slivkovou príchuťou ? Ak áno, potom ste narazili na ten správny článok.
Vďaka nášmu receptu si môžete aj Vy pripraviť tie najlahodnejšie slivkové knedle, ktoré už dnes nikto poriadne nevie.
Pripravte svojej rodine a známym tieto neodolateľne skvelé zemiakové knedle. Uvidíte, že výsledok Vás milo prekvapí a ich chuť si úplne zamilujete.
INGREDIENCIE
- 1 kg zemiakov
- 20 dkg múky
- 2 lyžice oleja
- 1 lyžica krupice
- 1 vajce
- 10 dkg strúhanky
- soľ
- 1 kg sliviek
- 10 dkg práškového cukru
- 2 čajové lyžičky škorice
POSTUP
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Potom ošúpeme a rozmixujeme.
Necháme vychladnúť, potom vmiešame múku a olej, osolíme a dobre vymiešame.
Keď začne cesto hustnúť, pridajte vajcia a krupicu, znova premiešajte.
Cesto na pomúčenej doske natiahneme na hrúbku asi pol prsta.
Potom nakrájajte na štvorce. Do stredu každého štvorca dáme umytý vykôstkovaný kúsok slivky, potom rohy cesta stočíme a vytvoríme z neho knedľu.
Zahrejte vodu, trochu osoľte a varte v nej knedle.
Medzitým vložte strúhanku do panvice a smažte ju na miernom ohni.
Knedle po uvarení vyberieme z vody a vyvaľkáme v opečenej strúhanke.
Zmiešajte škoricu a práškový cukor a pri podávaní posypte knedle.
Zdieľajte tento báječný recept na domáce slivkové knedliky aj s Vašimi priateľmi! Určite si aj pochutnajú!