Pripravte si sušienkový koláč s čokoládou a veľmi chutným krémom z kondenzovaného mlieka. Na celú prípravu budete potrebovať maximálne 10 minút a výsledkom je jemný lahodný dezert v čokoládovej poleve.
Potrebujete:
- 150 g čokoládových sušienok
- 3 vajcia
- 500 ml mlieka
- 250 g kondenzovaného mlieka
- 3-5 kvapiek vanilkovej esencie alebo vanilkový cukor
- 50 g masla
Na prípravu krému:
- 3 pl kakaa
- 150 ml mlieka
- 3 pl cukru
Postup
Na prípravu môžete zvoliť akékoľvek, najlepšie maslové, sušienky. V tom prípade to budú s čokoládovou príchuťou.
Vajcia zmiešajte s mliekom, kondenzovaným mliekom a vanilkovým extraktom prípadne cukrom. Metličkou si všetko vymiešajte dohladka.
Krém varte na miernom ohni kým nezhustne, premiešajte a keď zhustne, odstráňte ho z ohňa.
Do krému následne pridajte zmäknuté maslo, premiešajte a nechajte vychladnúť.
Na polevu zmiešajte všetky ingrediencie a priveďte ich k varu, odstavte z plameňa a nechajte vychladnúť.
Vezmite akúkoľvek formu a na dno poukladajte vrstvu sušienok, zalejte ich jednou tretinou krému, aby pokryl všetky sušienky.
Opäť pridajte vrstvu sušienok a vrstvu krému.
Striedajte, kým sa vám neminú všetky ingrediencie, vrchnú vrstvu zakončite krémom.
Takto pripravený koláč ešte polejte polevou a vložte ho na 1,5 hodiny do chladničky.
Ak chcete, môžete ho dozdobiť podľa chuti nasekanými orieškami.
Zdroj: souspark.ru