Už viac nemusím hľadať: Urobte si najlepší orechovo-medový zákusok všetkých čias! BABIČKIN RECEPT!

- Advertisement -

Prísady:
Na krém:
4 vanilkové pudingové prášky
11 dl mlieka
300g masla
200g práškového cukru

Prvé cesto:
250g hladkej múky
1 lyžička kakaového prášku
40g masla
1 lyžička medu
100g cukru
2 vajcia
1 lyžička sódy bikarbóny

Druhé cesto:
6 vajec
150g cukru
150 ml minerálnej vody (10 pl)
100g vlašských orechov
150g jemnej múky
0,5 balenia prášku do pečiva

Čokoládová poleva:
100g horkej čokolády

50g stuženého tuku

- Advertisement -

Postup:
Z mlieka a pudingových práškov uvaríme hustý puding. Vymiešame maslo s práškovým cukrom. Keď puding vychladne spojíme ho s vyšľahaným maslom.

Maslo, med, cukor, vajcia, sódu bikarbónu a kakao zahrejeme vo vodnom kúpeli asi 5-7 minút. Odstavíme zo sporáka a rýchlo primiešame múku. Cesto rozdelíme na dve polovice a upečieme dva pláty.
Pečieme na plechu na papieri na pečenie pri 180°C asi 10-12 minút.

Na druhé cesto vyšľaháme zo 6 bielkov sneh a striedavo pridávame cukor a vodu po lyžiciach. Keď je pena pevná, premiešajte po jednom žĺtky, potom pridáme zmes múky, orechov a prášku do pečiva. Opatrne premiešame.

- Advertisement -

Pečieme v predhriatej rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie. Veľkosť plechu na pečenie sa rovná veľkosti medových plátov.
Na spodok položíme medový plát, natrieme polovicu krému na krém dáme upečený orechový plát a natrieme druhú polovicu krému, na vrch dáme druhý medový plát. Vrch polejeme čokoládovou polevou.

Na čokoládovú polevu rozpustíme horkú čokoládu s tukom. Vymiešame do leskla

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články