Máte na niečo chuť alebo sa ohlásila návšteva a vy doma nemáte nič pripravené? V takom prípade sa vám bude hodiť tento recept na skvelý banánový dezert.
Aké ingrediencie budú potrebné?
Už sa vám zbiehajú sliny? Ak áno, poďte dať do kopy všetky ingrediencie, ktoré budete na túto zaujímavú a lákavú pochúťku potrebovať. Čo si pripraviť?
1 balenie detských piškót
5 kusov banánov
250 g syra mascarpone
350 ml smotany na šľahanie
1 hrnček mlieka
1 vanilkový puding
1 lyžička vanilkovej esencie
Začíname plnením formy
Ako prvé je potrebné vziať si tortovú formu, prípadne alternatívu napríklad v podobe zapekacej misy. Na dno následne poukladáte piškóty, jeden vedľa druhého. Keď je hotovo, olúpte a ďalej tiež nakrájajte banány. Tie potom poskladajte aj na samotné piškóty. Tým máte základ na tortu hotový. V túto chvíľu sa môžete pustiť do fázy dve.
Pripravte si pudingový krém
Jeho príprava je pomerne jednoduchá. Všetko sa začína prípravou pudingu. Ako na neho? Tak, ako je napísané na samotnom obale. Pudingový prášok zmiešate s mliekom a pridáte cukor. Potom povaríte až všetko zhustne a puding je hotový. V tejto chvíli ním tiež zalejete samotný základ torty. Teda vrstvu banánov a piškót. keď je puding na svojom mieste, môžete dať všetko do chladničkuy chladiť.
Nakoniec pripravte smotanový krém
Posledná fáza je založená na príprave smotanového krému. Vezmite smotanu a začnite ju postupne vyšľahávať. Keď začne pomaly ale isto hustnúť, tak k nej začnite pridávať tiež mascarpone. Potom vznikne pomerne hustá hmota. Tú následne rozotrite na samotný vrch vášho pripraveného dezertu. Ten následne nechajte ešte v chladničke, aby bol dokonale studený. Práve nízka teplota pomôže k tomu, že bude mať požadovanú tuhú konzistenciu. Potom stačí nakrájať a už si môžete pochutnávať.