- Advertisement -
Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutný a dobre vyzerajúci zákusok „Pruháč“, ktorý sa perfektne hodí sa osladenie letného a pred-letného obdobia.
Recept je skutočne jednoduchý a pripraviť ho nebude žiadny problém aj pre menej skúsenú gazdinku.
Vyzerá navyše lepšie ako z cukrárne!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- Advertisement -
- 4 vajcia
- 4 lyžice vody
- 12 dkg cukru
- 7 dkg hladkej múky
- ½ lyžičky prášku do pečiva
Tieto ingrediencie potrebujete na jednu vrstvu. Keďže budú potrebné tri, nezabudnite ich vynásobiť
Náplň:
- 3 balenia jogurtu
- 1,5 šálky smotany na šľahanie
- 8 lyžíc práškového cukru
- 8 lyžičiek želatíny
- ½ šálky horúcej vody
- 2 šálky čučoriedok
Takto budeme v recepte postupovať
- Vezmite vajcia, oddeľte bielky od žĺtkov a práve bielky následne rozšľahajte s cukrom do podoby pevnej peny. Keď je nadýchaná, pridáte vodu, ďalej tiež múku a prášok do pečiva. Na záver pridáte žĺtky, ktoré je vhodné tiež ľahko mixérom rozšľahať.
- Vzniknúť by malo jednotné cesto, ktoré sa naleje na plech a dá do rúry predhriatej na teplotu 170 stupňov Celzia. A pečie sa asi 20 minút. V tej chvíli máte jednu vrstvu hotovú. A pamätajte, že potrebovať budete celkom tri.
- Keď sa cesta pečú alebo chladnú, tak máte čas na to, že si pripravíte samotný krém. Ani tu nečakajte nič zložité, pretože stačí dať čučoriedky s jogurtom a cukrom do mixéra a ten zapnúť. V tú chvíľu vytvoríte čučoriedkovou pastu, s ktorou budete ďalej pracovať. A to tak, že do nej vmiešate ostatné ingrediencie. Tento základ sa následne spojí aj s želatínou, ktorú predtým namočíte do vody, podľa návodu.
- Na záver už sa len kompletizuje. Na vrstvu cesta nanesiete polovicu vášho krému. Ten priklopíte druhým cestom. Na neho príde druhá polovica krému a na ten cesto posledný. A váš čučoriedkový koláč je hotový
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
- Advertisement -
- Advertisement -