Veľmi chutné jedlo z dostupných ingrediencií, na ktoré nepotrebujete žiadne špeciálne zručnosti. S týmto receptom vyčarujete obed, za ktorý vás pochváli celá rodina.
Ingrediencie:
650 g kuracích pŕs
3 lyžice oleja
2 lyžice masla
1 malá cibuľa
1,5 lyžice pšeničnej múky
1 lyžica paradajkového pretlaku
1 pohár mlieka
1 pohár vývaru
sušený cesnak
Na prílohu:
ryža
1,5 lyžice oleja
2 lyžice nasekanej cibule
1 cuketa
1 žltá paprika
soľ, čierne korenie, sušený cesnak
Postup:
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké prúžky. Na panvici si rozohrejeme olej a pridáme mäso. Orestujeme aby nevypustilo príliš veľa šťavy. Osolíme a ďalej restujeme dozlatista. Mäso vyberieme z panvice a pokračujeme prípravou omáčky. Do panvice pridáme maslo a nadrobno nasekanú civuľku. Restujeme dosklovita, pridáme múku a miešame. Následne pridáme pretlak a poriadne premiešame. Prilejeme mlieko, vývar a varíme do zhustnutia tak aby v omáčke neboli hrudky. Pridáme sušený cesnak a na záver aj mäso. Spolu varíme asi 5 minút.
Ryžu uvaríme v osobitnom hrnci.
V panvici rozohrejeme olej, osmahneme cibuľku a pridáme na kocky nakrájanú cuketu a žltú papriku. Restujeme asi 5 minút. Potom zamiešame uvarenú ryžu.
Podávame s pripraveným kuracím mäsom.
Dobrú chuť!
Zdroj: tesciowagotuje.pl