Originálne hrachové palacinky z konzervy sa môžu podávať na raňajky, obed, ale aj večeru.
Potrebujete:
- 1 plechovku hrášku
- 1 vajce
- 200 g hladkej múky
- soľ
Postup
Tekutinu z hrášku prelejte do misky a zmiešajte ju s vajíčkom.
Podľa chuti osoľte, pridajte hrášok a premiešajte.
Múku preosejte a po častiach pridajte k zmesi.
Cesto by malo byť husté ako na palacinky, preto budete možno potrebovať trochu väčšie alebo menšie množstvo múky.
Cesto nechajte 5 minút odstáť.
Medzitým si na panvici zahrejte rastlinný olej a pomocou lyžice začnite pridávať cesto.
Vytvorené placky smažte na miernom ohni z oboch strán do zlatista.
Vyložte ich na papierové obrúsky, aby sa zbavili prebytočného oleja.
Podávajte s kyslou smotanou s obľúbenými bylinkami či inými omáčkami.