Vynikajúci recept na moje obľúbené zemiaky, skúste!
Potrebujeme:
Zemiaky 1 kg
Ocot vínny 4 lyžice
Olivový olej 100 ml
Horčica celozrnná 2 lyžice
Zelená cibuľka
Soľ
Korenie
Postup:
Olúpte a nakrájajte zemiaky na mesiačiky.
Podlejeme vodou a povaríme asi 15 minút, kým nezmäknú.
Pripravíme si marinádu na zemiaky.
Zmiešajte v miske horčicu, nasekané bylinky, soľ, vínny ocot a olivový olej.
Zemiaky scedíme, pridáme uvarenú horčicovú omáčku a miešame.
Podávame ako prílohu, prípadne pridáme nakrájanú opečenú slaninku či šunku a máme výborné jedlo.
Zemiaky majú vynikajúcu chuť, nie sú ťažké ako vyprážané zemiaky, alebo zemiaky s majonézou.
U nás sa podávajú k nedeľnému obedu, alebo kedykoľvek počas týždňa ako chutnú večeru.
Prajeme vám dobrú chuť! ?