DOMÁCA krémová zmrzlina ako za socializmu. Hotová je hneď a nevyrovná sa tej z obchodu

- Advertisement -

História zmrzliny je stará viac ako 5 tisíc rokov. Táto starodávna pochúťka sa prvýkrát objavila vo forme mrazeného ovocného džúsu. Až v čase Napoleona Bonaparteho sa zmrzlina stala populárnou aj vo vysokých kruhoch. O tom chcem dnes hovoriť.

Budete prekvapení, aké ľahké je pripraviť si domácu zmrzlinu ! Potrebujete iba tri ingrediencie a zaobídete sa bez zmrzlinovača.

Potrebujeme:

Potrebujeme:

- Advertisement -

Smotanu na šľahanie 500 ml

Práškový cukor 100 g

Vanilín 0,2 lyžičky

Postup:

Vyberte najtučnejšiu smotanu na zmrzlinu. Dajte ich do chladničky.

- Advertisement -

Kombinujte vychladenú smotanu s práškovým cukrom a vanilkou. Šľaháme najmenej 5 minút, kým sa neobjaví nadýchaná pena.

Vložte zmes na noc do mrazničky.

Hneď ako zmes začne tuhnúť, vyberte nádobu z mrazničky a zmrzlinu rozšľahajte pomocou mixéra alebo ručného mixéra (šľahanie pomáha rozbiť ľadové kryštály a štruktúra zmrzliny je hladká a jednotná).

- Advertisement -

A na druhý deň ráno bude váš dezert hotový!

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články