Chcete chutný zákusok ku kávičke? Urobte si domáce pudingové slimáky podľa receptu od pani Milky
Cesto :
60 dkg polohrubej múky
60 dkg hladkej múky
2 kocky droždia
6 PL cukru
1 ČL soli
1 PL octu
12 dkg masla
2 vajcia
7 dl mlieka
Plnka:
1 liter mlieka
6 PL cukru
hrsť hrozienok
2 vanilkové pudingy
1 ČL vrchovatú hladkej múky
2 vanilky
Na potretie slimákov:
1 dl teplej vody
2 vanilky
Na posypanie sekané mandle alebo sezam.
Postup:
V osladenom mlieku uvaríme hustý puding. / mlieko, cukor, pudingy a múka/. Prikryjeme ho potravinárskou fóliou a necháme ho vychladiť. Lepšie sa s ním pracuje.
Pripravíme si kvások a necháme ho vzísť.
Pripravíme tiež jemné kysnuté cesto. Kým vykysne, puding nám vychladne. Premiešame klasicky múky so soľou, pridáme cukor, vzídené droždie, vlažné mlieko, vajcia, ocot a maslo.
Dobre vypracujeme, aby sa cesto nelepilo a necháme ho asi hodinu kysnúť.
Cesto potom rozvaľkáme na dlhý obdĺžnik a potrieme pudingom. Nie celkom do konca. Na puding nasypeme hrozienka.Ja som nedávala, lebo deti hrozienka nemusia.
Cesto zavinieme ako roládu.
Nožom nakrájame na 2-3 cm kolieska, ktoré poukladáme na papier. Necháme aspoň desať minút podkysnúť. Medzitým rozohrejeme rúru na 180 stupňov.Slimáky potrieme sladkou vodou a posypeme mandľami.
Plechy vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 15 minút. Kým zvrchu nechytia peknú farbu. Z tejto dávky vyjde asi 48 kusov.
Pudingové slimáky sú mäkké a šťavnaté. Ak sa vám zdá veľa, urobte si z polovičnej dávky.
Dobrú chuť.