Dnes sme si pre Vás pripravili recept na výbornú domácu huspeninu, tradičný recept ktorý je skutočne perfektný.
Pripravte si túto chutnú vitamínovú porciu kedykoľvek.
Chutí skutočne na jednotku!
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 700 gramov hovädzieho mäsa (možno úplne vynechať)
- 1 a pol kilogramu bravčového mäsa (ideálne bravčové koleno a môže byť aj chudšie)
- 3 kus bravčových nožičiek
- 1 cibuľu
- 1 mrkvu
- 2 zelery
- 2 až 3 strúčiky cesnaku
- 5 až 5 a pol litra vody.
Takto budeme v recepte postupovať:
Mäso si umyte, očistite a namočte ho do studenej vody na tri až štyri hodiny. Potom dajte variť na päť minút. Následne vodu odlejte a napustite k mäsu čistú studenú, tak aby bola asi dva prsty nad mäsom. Hrniec čiastočne priklopte pokrievkou a varte po dobu piatich hodín na čo najmiernejším plameni.
Počas varenia pomocou naberačky zbierajte z hladiny vzniknutú penu. Dve hodiny pred ukončením varenia vývar ochuťte soľou. Hodinu pred ukončením varu vložte tiež mrkvu, cibuľu a bobkový list.
Keď sa mäso uvarí, vyberte ho z hrnca, vývar dochuťte prelisovanými strúčikmi cesnaku a mäso natrhajte na menšie kúsky a vložte taktiež do vývaru. Mrkvu a cibuľu pokrájajte na menšie kúsky a vráťte späť do tekutiny.
K ruke si potom vezmite hlbšiu zapekaciu misku a vývar s mäsom a zeleninou do nej vlejte až po okraj. Nechajte pri izbovej teplote vychladnúť a potom vložte k stuhnutiu do chladničky. Keď bude želé tuhé, pokrájajte ho na menšie porcie a podávajte.
Máme hotovo.