Úžasné grécke zemiaky nemajú konkurenciu. Sú 100-krát lepšie ako hranolky

- Advertisement -

Dresing z olivového oleja, citrónovej šťavy, cesnaku a oregana premení obyčajné pečené zemiaky na originálne jedlo v gréckom štýle . Táto príloha je k mäsu dokonalá. Aj keď je to nesmierne chutné aj samo o sebe. Recept som si doniesla z dovolenky a chutí na jednotku.

Potrebujeme:

Zemiaky1 kg

Cesnak 2 strúčiky

Citrónová šťava 100 ml

- Advertisement -

Oregáno 2 lyžičky

Olivový olej 70 ml

Soľ

Čierne korenie (mleté)

Postup:

Zemiaky očistíme, nakrájame pozdĺžne 8 kusov a vložíme do pekáča.

- Advertisement -

Na zálievku zmiešajte citrónovú šťavu, olej, oregano a pretlačený cesnak a citrónovú šťavu.

Omáčkou zalejeme zemiaky a podľa chuti dochutíme soľou a korením.

Nalejte trochu vody, aby sme zemiaky pokryli marinádou.

Rúru predhrejeme na 200 stupňov.

Zemiaky pečieme 50-60 minút.

- Advertisement -

Vďaka zálievke majú zemiaky príjemnú citrónovú kyslosť.

A aróma v kuchyni je jednoducho neopísateľná. Na zvýraznenie chuti posypeme posekanou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť! ?

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články