Dresing z olivového oleja, citrónovej šťavy, cesnaku a oregana premení obyčajné pečené zemiaky na originálne jedlo v gréckom štýle . Táto príloha je k mäsu dokonalá. Aj keď je to nesmierne chutné aj samo o sebe. Recept som si doniesla z dovolenky a chutí na jednotku.
Potrebujeme:
Zemiaky1 kg
Cesnak 2 strúčiky
Citrónová šťava 100 ml
Oregáno 2 lyžičky
Olivový olej 70 ml
Soľ
Čierne korenie (mleté)
Postup:
Zemiaky očistíme, nakrájame pozdĺžne 8 kusov a vložíme do pekáča.
Na zálievku zmiešajte citrónovú šťavu, olej, oregano a pretlačený cesnak a citrónovú šťavu.
Omáčkou zalejeme zemiaky a podľa chuti dochutíme soľou a korením.
Nalejte trochu vody, aby sme zemiaky pokryli marinádou.
Rúru predhrejeme na 200 stupňov.
Zemiaky pečieme 50-60 minút.
Vďaka zálievke majú zemiaky príjemnú citrónovú kyslosť.
A aróma v kuchyni je jednoducho neopísateľná. Na zvýraznenie chuti posypeme posekanou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť! ?