Perfektný obed na víkend, ktorý bude vaša rodina zbožňovať!
Mnoho ľudí nemá rado vyprážané kuracie filety, pretože sa im zdajú suché. Prezradíme vám tajomstvo, vďaka ktorému ostane mäso jemné a šťavnaté.
Potrebujeme:
2 kuracie filety
3 vajcia
1 ČL korenia podľa chuti
2 strúčiky cesnaku
rastlinný olej na vysmážanie
2 PL kukuričného škrobu
soľ podľa chuti
Postup:
Mäso si opláchneme a osušíme kuchynskými utierkami. Odstránime prípadné blanky a nakrájame na tenké prúžky približne rovnakej dĺžky. Každý prúžok zľahka narežeme párkrát po celom povrchu.
Opatrne oddelíme žĺtky od bielkov, mäso uložíme do hlbšej misky, pridáme žĺtky, osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak a premiešame. Vďaka drážkam, ktoré sme narezali do mäsa, sa marináda lepšie vstrebe do mäsa a ostane jemné a chutné.
Necháme marinovať 20 minút.
Po uplynutí tejto doby pridáme škrob a dobre premiešame.
Bielky jemne osolíme a mixérom ich vyšľaháme na sneh.
Marinované kuracie kúsky následne obalíme v bielkovej pene a niekoľkokrát otočíme, aby boli prúžky úplne pokryté snehom.
Rozohrejeme si panvicu s olejom a obalené kúsky vysmážame z oboch strán do zlatista.
Pri vysmážaní môžeme panvicu na pár minút prikryť pokrievkou, aby sa mäsko dobre osmažilo aj zvnútra.
Necháme odkvapkať na papierových utierkach a môžeme servírovať. Podávame s obľúbenou prílohou alebo ako občerstvenie s chutnými omáčkami.