Neodolateľné Pepita rezy! Zo stola vždy zmiznú behom chvíle. Sú vláčne a úžasné

- Advertisement -

Suroviny:

Žlte cesto:

  • 5 celých vajec
  • 5 vrchovatých PL práškového cukru
  • 1/2 dl mlieka
  • 1/2 dl oleja
  • 5 vrchovatých PL múky
  • 1 balíček  prášok do pečiva

Hnedé cesto:

  • 5 celých vajec
  • 5 vrchovatých PL práškového cukru
  • 1/2 dl mlieka
  • 1/2 dl oleja na varenie
  • 4 lyžice múky
  • 1 vrchovatá PL kakaa
  • 1 balíček  prášok do pečiva

Krém:

  • 300g krupicového cukru
  • 6 dl mlieka
  • 2 balíčky vanilkový pudingový prášok
  • 250g  margarínu
  • Štipka soli

Ešte potrebujeme:

  • 3 veľké dobošové oblátky

Postup:

Zmiešame 5 celých vajec s práškovým cukrom  do peny, pridáme mlieko, olej, múku, prášok do pečiva. Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu na papieri na pečenie pri 185°C asi 20-25 minút do ružova.  Rovnako upečieme kakaový plát. Oba  pláty necháme vychladnúť.

V troche mlieka rozmiešame pudingové prášky. Z cukru urobíme karamel, pridáme mlieko a karamel rozpustíme. Uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Margarín vymiešame so soľou do peny a zmiešame s vychladnutým pudingom.

Dobošovú oblátku položíme na mokrú utierku, aby zmäkli. Krém natrieme na dobošovú oblátku. piškótové pláty nakrájame na asi 6 prúžkov bielych a 6 prúžkov hnedých.

Na natretú oblátku položíme jeden hnedý a jeden biely prúžok vedľa seba, zlepíme ich krémom. Vrch natrieme krémom a opäť uložíme piškótové pruhy, teraz striedavo na hnedý biely a na biely hnedý, zvrchu opäť jemne natrieme krém. Zrolujeme oblátku tak, aby sme obalili koláč zo všetkých strán a odložíme do chladničky. Takto urobíme tri rolky.

Odložíme na noc do chladničky. Dobrú chuť.

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články